Zacuscă de vinete

de anomisana in Zacusca, 10 Oct 2011 | 7743 vizualizari

 

Anul ăsta nu ştiu ce am păţit, dar am multă energie, aşa ca m-am apucat gospodareşte de conserve pentru iarnă. Mai întâi, zacusca de vinete.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei kapia
  • 0,5 kg ceapă
  • 2,5 kg vinete
  • 200 gr bulion
  • 0,5 l ulei
  • sare
  • foi de dafin
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă de vinete:

Vinetele şi ardeii le-am copt, ceapa am curăţat-o şi am fiert-o întreagă. Am curăţat vinetele şi ardeii şi le-am lăsat la scurs căteva ore. În timp ce s-a încins uleiul, am tocat ceapa cu robotul şi am pus-o să se călească. Apoi am tocat ardeii, i-am adăugat peste ceapă, apoi am tocat vinetele şi le-am adăugat şi pe ele peste restul de legume. Am pus sare, piper şi foi de dafin, apoi bulionul, si le-am lăsat la fiert aproximativ 2 ore. Între timp am sterilizat borcanele în cuptor, iar la sfârşit am pus zacusca fierbinte în borcanele fierbinţi. Am înfiletat bine borcanele, le-am întors cu capacul în jos şi le-am lăsat în pături, la caldură, vreo 2 zile, apoi le-am pus în cămară.

TIPS-URI

1

cantităţile mele sunt pentru o jumătate de porţie

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă de vinete" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei